Рансомвер

Што е Рансомвер и како да се заштитите

Рансомвер (ransomware) е назив за група малициозни апликации кои го спречуваат корисникот да го користи својот компјутер или уред. После заразата рансомвер-от може да ги шифрира (encrypt) датотеките или да го оневозможи користењето на компјутерот на тој начин што се појавува почетниот екран при вклучување на компјутерот со одредена порака …

Повеќе ...