Соодветни содржини и заштита на лични податоци

Совети за онлајн игри за родители

Онлајн игрите честопати вклучуваат интеракција со други компјутери и играчи во живо. За децата е забавно да се поврзуваат со другите, но истите треба да разберат како да се заштитат себеси, така што играњето ќе остане да биде пријатна активност. Иако некои родители би сакале да ги забранат игрите, реалноста …

Повеќе ...

Безбедносни совети за мобилни уреди

Одржувајте го уредот без зарази Мобилните уреди се компјутери со софтвер кој треба да се одржува ажуриран (исто како вашиот компјутер, лаптоп, телефон или таблет). Безбедносните заштити се вградени и редовно се ажурираат. Најдете време за да бидете сигурни дека сите мобилни уреди во вашиот дом ги имаат најновите заштити. …

Повеќе ...

Совети за онлајн игри за деца, „твинејџери“ и тинејџери

Онлајн игрите се забавни и интерактивни. Можете да ги играте со пријателите или со луѓе од целиот свет. Бидете сигурни дека знаете како да се заштитите себеси и вашите лични информации додека играте онлајн игри. Следењето на овие едноставни упатства може да спречи појавување на проблеми подоцна. Првиот чекор е …

Повеќе ...