Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Прва национална вежба за коориднација на одговор на компјутерски инциденти

08.05.18 @ 9:00 am - 5:00 pm

На 8 мај 2018 година, Националниот центар за одговор на компјутерски инциденти MKD-CIRT во соработка со ОБСЕ мисијата во Скопје ја организираше Првата национална симулациска вежба за справување со компјутерски/ИКТ безбедносни инциденти на национално и меѓународно ниво. Настанот се одржа во хотел Арка, Скопје. За прв пат во Република Македонија учествуваа 45 од 35 организации од владиниот, јавниот и приватниот сектор, како и оператори на критични инфраструктури во Република Македонија. Цел на настанот беше подобрување на соработката и координацијата на национално ниво во справување со компјутерски/ИКТ безбедносни инциденти. Настанот вклучи и симулациска вежба за напад на системи од критична инфраструктура и координација на одговорот во справување со инцидентот.

Details

Date:
08.05.18
Time:
9:00 am - 5:00 pm
Website:
https://mkd-cirt.mk

Исполнет е максимално дозволениот број на учесници.