Не прикажувајте чувствителни податоци на екранот од вашиот уред на јавни места.

Безбедноста на мобилниот уред оди подалеку од едноставно обезбедување дека вашите податоци се енкриптирани и вашите конекции се безбедни. Ако на јавно место прикажувате чувствителни податоци на екранот на вашиот компјутер, истите можат да бидат прочитани од други лица. Доверливите податоци никогаш не треба да се гледаат на јавно место на начин што овозможува истите да бидат видени од друго лице. Наместо тоа, секогаш треба да ги гледате вашите чувствителни податоци во приватна средина. Ако мора да ја завршите работата на јавна локација, свртете се со грбот кон ѕидот.

Check Also

Сајбер-безбедност во домот: Водич за родители, едукатори и деца

Линк кон брошурата во PDF формат: SajberBezbednostVoDomot_broshura_web Овој водич е направен за да им помогне …