Таг архиви: adware

Спам кампања на Facebook Messenger се користи за ширење на малициозен софтвер на повеќе оперативни системи

Според неодамнешните предупредувања издадени од Avira, CSIS Security Group и Kaspersky Lab, во текот на изминатите неколку дена се појави спам кампања на Facebook Messenger. Фејсбук спам пораките содржат линк до видео. Пораките доаѓаат од еден од пријателите на корисникот, што укажува дека профилот на тоа лице исто така е …

Повеќе ...

Со Fireball инфицирани над 250 милиони компјутери

Откриена е масовна малвер операција која веќе инфицирала над 250 милиони Windows I Mac OS компјутери. Овој малвер , наречен Fireball,  презема комплетна контрола над веб-прелистувачите на жртвата и ги претвара во зомби, потенцијално овозможувајќи  им на напаѓачите да го шпиунираат веб-сообраќајот и да крадат податоци. Истражувачите од Check Point, …

Повеќе ...