Таг архиви: Android

132 Google Play Store апликации инфицирани од Windows малициозен софтвер

Истражувачите за сигурност на информации најдоа траги од Windows малициозен софтвер во 132  апликации за Android на официјалниот сајт на Google Play Store. Според експертите за сигурност на информации, сите 132 апликации содржат iframe со мали димензии во изворниот код на HTML страниците кои се прикажуваат кај корисниците. Овој iframe …

Повеќе ...