Таг архиви: Chrome

Спам кампања на Facebook Messenger се користи за ширење на малициозен софтвер на повеќе оперативни системи

Според неодамнешните предупредувања издадени од Avira, CSIS Security Group и Kaspersky Lab, во текот на изминатите неколку дена се појави спам кампања на Facebook Messenger. Фејсбук спам пораките содржат линк до видео. Пораките доаѓаат од еден од пријателите на корисникот, што укажува дека профилот на тоа лице исто така е …

Повеќе ...

Преку Chrome на Windows можат да бидат украдени корисничките параметри за најава

Корисникот на Windows може без знаење да ги сподели своите параметри за најава со напаѓачот со пристапување кон папка која содржи злонамерна .scf датотека. Се работи за комбинирање од две техники кои се познати од порано:  една од операцијата Stuxnet, а другата од  презентирана на Blackhat конференција од страна на …

Повеќе ...