Таг архиви: IIS

Откриена ранливост во IIS 6.0

Повеќе од 8 милиони веб-страници се изложени на buffer overflow ранливост во IIS (Internet Information Services) 6.0 yште од јули 2016, предупредуваат истражувачите. Поновите верзии на IIS не се изложени на оваа ранливост. Грешката, која дозволува DOS напад или извршување на произволен код,  е пронајдена во функцијата cStoragePathFromUrl од сервисот …

Повеќе ...