Таг архиви: Samba

Издадена е закрпа за пропуст во Samba стар 7 години

Објавена е закрпа за критична ранливост на извршување произволен код  (анг. code-execution vunerability) за мрежната алатка Samba. Доколку не се инсталира закрпата, оваа ранливост може да претставува сериозна закана за корисниците. Пропустот CVE-2017-7494, стар 7 години, доколку одредени услови се исполнети, може да се искористи со извршување на само една …

Повеќе ...