Вашата картичка за пристап може да ја искористи злонамерно лице одвнатре. Секогаш треба да знаете каде е вашата картичка за пристап.

Некој во организацијата – вклучувајќи ги соработниците и посетителите – може да ја искористат вашата картичка за пристап за да дојдат до доверливи податоци за организацијата. Секогаш осигурајте се дека вашата картичка за пристап е со вас во секое време. Носењето на вашата картичка за пристап е најдобриот начин истата да не се изгуби. Ако вашата картичка за пристап ја нема, пријавете го тоа веднаш. Ова важи и ако подоцна ја најдете вашата картичка за пристап; истата можела да биде земена, искористена и вратена назад.

Check Also

Сајбер-безбедност во домот: Водич за родители, едукатори и деца

Линк кон брошурата во PDF формат: SajberBezbednostVoDomot_broshura_web Овој водич е направен за да им помогне …