недела , 5 декември 2021
sqmken

Таг архиви: e-banking

Слабости во телефонски протокол искористени за заобиколување на дво-факторска автентикација

Злонамерни хакери искористиле претходно позната ранливост во протоколот SS7 за мобилна телефонија за да присвојат телефонски броеви и СМС пораки, со цел заобиколување на дво-факторската автентикација кај банкарските системи. Протоколот SS7 (Систем за сигнализација 7, анг. Signalling System No. 7)  се користи од над 800 телекомуникациски оператори во светот за …

Повеќе ...