Таг архиви: Google Play

Маскиран спајвер три години бил достапен на Google Play Store

Андроид апликацијата наречена “System Update”, која содржи скриен спајвер, била достапна на официјалната Google Play Store најмалку три години, односно од 2014 година. Апликацијата изгледала сомнително и во периодот додека била поставена на Google Play – страницата содржела минимални информации и опис од една реченица  „апликацијата надградува и вклучува посебни …

Повеќе ...

132 Google Play Store апликации инфицирани од Windows малициозен софтвер

Истражувачите за сигурност на информации најдоа траги од Windows малициозен софтвер во 132  апликации за Android на официјалниот сајт на Google Play Store. Според експертите за сигурност на информации, сите 132 апликации содржат iframe со мали димензии во изворниот код на HTML страниците кои се прикажуваат кај корисниците. Овој iframe …

Повеќе ...