Таг архиви: IoT

54-часовен DDoS напад предизвикан од нова верзија од Mirai ботнетот

Новооткриена варијанта од Mirai ботнетот предизвика 54-часовен DDoS напад врз еден универзитет во САД. DoS (Distributed Denial of Service – Oдбивање на услуга) е напад кој го спречува или нарушува нормалното функционирање на мрежите, системите или апликациите со исцрпување на ресурсите. Кај DDoS (Distributed Denial of Service -Дистрибуирано одбивање на …

Повеќе ...