Таг архиви: Microsoft Office

Преку PowerPoint датотека може да се инсталира малвер без да бидат вклучени макроа

„Иклучете ги макроата во Office и секогаш бидете исклучително внимателни кога рачно ги вклучувате”. Можеби досега сте го сретнале претходното предупредување, со оглед на тоа што злонамерните хакери во последните десетина години често користат техника за хакирање базирана на макроа, кои се вметнати во специјално изработени Microsoft Office датотеки (особено …

Повеќе ...