Почеток / Uncategorized @mk / Услуга за проверка на веб-апликации

Услуга за проверка на веб-апликации

Националниот центар за одговор на компјутерски инциденти MKD-CIRT Ви овозможува користење на услуга за надворешна сајбер-безбедносна проверка на ваши веб-апликации.

Услугата е наменета за организациите – конституенти на MKD-CIRT од јавниот и владиниот сектор, органи на државна управа. Услугата е бесплатна за користење.

Услугата има за цел организациите да располагаат со навремени информации за заканите кои произлегуваат од можно искористување на ранливости кај своите веб-апликации, кои ќе се идентификуваат при проверката (скенирањето). Со оваа услуга ќе се овозможи автоматизирана месечна проверка на ваша веб-апликација и пристап до извештаи и информации кои ќе ви помогнат да ги поправите ранливостите најдени со проверката.

Дополнително, услугата ќе овозможи MKD-CIRT да идентификува безбедносни ризици и инциденти.

Бројот на корисници на услугата е ограничен.

За да отпочнете постапка за корiстење на оваа услуга, пополнете го обтразецот од овој линк.20210222_Obrazec za Registracija za proverka na veb aplikacii

За повеќе информации и прашања за оваа услуга јавете се на 02 3091232 или пратете порака по е-пошта на info@mkd-cirt.mk.

Check Also

РЕЗУЛТАТИ – ПРВИ 200 КОИ УСПЕШНО ГО КОМПЛЕТИРАА КВИЗОТ #БИДИСАЈБЕРШАМПИОН

Линк до квиз: https://mkd-cirt.mk/courses/bidisajbershampion/ Период на активност: 18 јануари 2021 – 15 февруари 2021 Квалификација …