Таг архиви: Microsoft

Антивирусот од Microsoft може да биде злоупотребен за инсталација на малвер

Сериозна безбедносна грешка е пронајдена во анти-малвер софтверот на Microsoft, кој е присутен во различни производи од Microsoft: Windows Defender, Windows Intune Endpoint Protection, Microsoft Security Essentials, Microsoft System Center Endpoint Protection, Microsoft Forefront Security for SharePoint, Microsoft Endpoint Protection и Microsoft Forefront Endpoint Protection. Ранливоста би можела да се …

Повеќе ...

Ранливост во Microsoft Edge

Во веб-прелистувачот Microsoft Edge е откриена ранливост која му овозможува на злонамерниот напаѓач да ја добие лозинката на корисникот и неговите веб-колачиња (анг.: cookies). Ранливоста е откриена од експертот за информатичка безбедност Manuel Caballero, кој има големо искуство во пронаоѓање на ранливости во Microsoft Internet Explorer и Microsoft Edge. Откриената …

Повеќе ...

Корисниците на Docs.com споделувале документи без да знаат за тоа

Откриен е безбедносен пропуст на бесплатната веб-страница за споделување на документи на Microsoft, Docs.com, која е поврзана со услугата Office 365.  Имено, преку лентата за пребарување се пребарува низ сите документи кои се поставени на веб-страницата од страна на корисниците. За жал, голем број корисници не бил запознаен со начинот …

Повеќе ...